Blogolj!

Így trükközték ki a hazai mozik a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzetet

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter tegnapi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy zárt helyen 100 főnél több személy részvételével rendezvény tartása tilos, amiből adódott a feltételezés, hogy a magyarországi moziknak be kell zárniuk a kihirdetett veszélyhelyzet miatt.

Most azonban úgy látszik, hogy a hazai filmszínházak megtalálták a kiskaput, ugyanis jelentős létszámkorlátozással, de nagyrészt nyitva fognak tartani csütörtöktől a mozik.

Az országos hálózatot üzemeltető Cinema City csütörtök délelőtti bejelentése szerint úgy fogják korlátozni a jegyek számát, hogy egy adott előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet.

A mozihálózat már korábban is rendszeresen fertőtlenítette a nézőtereket és közösségi tereket, a dolgozókat tájékoztatták az alapos kézmosásról, valamint sűrűn tisztítják a mozi gyakran használt felületeit is.

Hasonló gondolat mentén várja a vendéget a Pólus Mozi is. A honlapjukon közzétett beszámoló alapján mindent meg fognak tenni, hogy egy teremben ne legyenek többen 100 főnél. Ugyanezt jelentette be a Sugár Mozi és több más mozi is.

Egyes helyeken úgy ütemezik majd a vetítéseket, hogy a két film között ne találkozzanak egymással az emberek, illetve azzal is trükközhetnek majd, hogy a moziban elszórva, nem egymás mellé ültetik majd a nézőket.

(Borító: blog.hu)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/91678/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,Magyarország,mozi,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?