Blogolj!

Több mint 20 év börtönre ítélték Harvey Weinsteint

Kiderült, hogy milyen büntetést szabtak ki Harvey Weinstein filmmogulra, Hollywood egykori legbefolyásosabb emberére.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a hollywoodi producert James Burke bíró bűnösnek találta egy rendbeli erőszakos szexuális bűncselekménye és egy rendbeli nemi erőszak elkövetése miatt.

A mostani ítélet szerint Harvey Weinsteint 23 évre ítélték New York államban.

Az Independent beszámolója szerint mind a hat nő, aki a filmes ellen tanúskodott a teremben tartózkodott az ítélethirdetéskor, a tárgyalásokon pedig még legalább tizenhárman állították, hogy zaklatta vagy megerőszakolta őket Weinstein.

A legfrissebb beszámolók alapján a 67 éves egykori filmmogul megtörten, kerekesszékben ülve hallgatta végig az ítéletet.

Zaklatás miatt kirúgták cégétől az Oscar-díjas producert

Zita | 2017.10.09. 15:05 A napokban röppent fel a hírt, hogy Harvey Weinstein producert több nő is megvádolta szexuális zaklatással. Ennek következményeképp pedig a The Weinstein Co. produkciós vállalatból ki is tették a szűrét. A céget most testvére, Bob Weinstein és David Glasser irányítja.

Az őt védő ügyvédek azon dolgoztak, hogy ügyfelük csak öt évet kapjon arra hivatkozva, hogy ez az ő egészségügyi állapotban így is felérne egy életfogytiglannal.

Weinstein egyébként az ítélet kihirdetése után úgy nyilatkozott, hogy bűntudata van a történtek miatt, valamint hozzátette, hogy teljesen meg van zavarodva, és nem nagyon érti, hogy most mi is történik vele.

A Miramax stúdió alapítóját több mint 80 nő vádolta meg szexuális zaklatással, közülük többel is megegyezett még 2019 decemberében, ezzel azonban csak a polgári pereskedéseket fojtotta el még csírájában, a büntetőpert így sem kerülhette el. 

Az ügynek pedig még koránt sincs vége, ugyanis a New York-i ítéletet után a Los Angeles-i bíróság lesz a soros, ott nemi erőszak, erőszakos szexuális közeledés és molesztálás miatt kell majd bíróság elé állnia. 

(Borító: apnews.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/91656/pics/lead_800x600.jpeg
bíróság,Harvey Weinstein,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?