Blogolj!

Meghalt Max von Sydow, a svéd színészlegenda

Kilencvenéves korában elhunyt Max Von Sydow kétszeres Oscar-jelölt svéd színészóriás, aki olyan filmekben játszott, mint Az ördögűző, A hetedik pecsét, Hannah és nővérei, Különvélemény vagy a Viharsziget. Halálát a felesége, Catherine Brelet producer jelentette be. 

Max von Sydow pályája az 1949-es Csak egy anya című filmmel kezdődött, hét évtizedes karrierje során pedig több mint 100 filmben és sorozatban játszott.

A színész számára az Ingmar Bergman svéd rendezővel való közös munka hozta el a világhírnevet, hiszen olyan alkotásokon dolgoztak együtt, mint A hetedik pecsét, A nap vége, az Arc, a Szűzforrás, a Tükör által homályosan, az Úrvacsora, a Farkasok órája, a Szégyen és a Szenvedély

A mély filozófia Bergman filmek után Hollywoodban már egy másik oldalát is megcsillogtathatta, hiszen olyan filmekben szerepelhetett, mint Az ördögűző, a Hannah és nővérei, A Keselyű három napja, a Dűne, a Flash Gordon, a Dredd bíró, a Különvélemény, vagy a Viharsziget.

Utoljára Az ébredő Erő című Star Wars-filmben láthattuk a filmvásznon, a tévében pedig a Trónok harca több epizódjában tűnt fel. 

(Borító: nullahategy.hu)

Címkék: Gyász, Max Von Sydow
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/91536/pics/lead_800x600.jpg
Gyász,Max Von Sydow
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?