Blogolj!

Azonnali hatállyal lemondott Bob Iger, a Disney vezérigazgatója

15 év után azonnali hatállyal lemondott a Disney vezérigazgatói posztjáról Bob Iger, sokak szerint Hollywood legnagyobb hatalmú embere. 

A hírt maga Iger jelentette be egy közlemény keretein belül, melyben azt írja, hogy a "lehető legjobb időben" távozik ahhoz, hogy megfelelően el lehessen kezdeni a cég átadását az új vezetőnek.

A 2005 óta Disney élén álló filmesnek olyan húzások fűződnek a nevéhez, mint a 21th Century Fox megvásárlása tavaly márciusban, vagy a Disney streamingszolgáltatásának tavaly év végi elindítása. Mindemellett ő bonyolította le a Pixar, a Marvel és a Lucasfilm bekebelezését is.

Az elmúlt 12 hónapban a cég nagyobb és komplexebb lett. Úgy éreztem, hogy a cég vagyoni alapjai a helyükön vannak, a stratégia kialakult, így a lehető legtöbb időt kellene vállalkozásunk kreatív ügyeire fordítanom

- mondta el Iger egy, a héten tartott konferenciatelefon alkalmával. Az is kiderült, hogy ügyvezető elnökként még 2021 végéig a Disney-nél marad, hogy addig a "kreatív törekvéseit" irányítsa.

Bob Chapek

Az elnök döntése egész Hollywoodot meglepte,  de miután a show mindig megy tovább, már ki is nevezték az utódját Bob Chapeket  személyében, aki eddig a vállalatóriás vidámparkjait és termékeit felügyelte. Ezzel Chapek lesz az 1920-as években alakult médiabirodalom hetedik elnöke.

(Borító: hypebeast.com, Fotó: variety.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/90981/pics/lead_800x600.jpg
Bob Iger,Disney,lemondás,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?