Blogolj!

Kirk Douglas szinte teljes vagyonát jótékony célra ajánlotta fel

A február 5-én elhunyt Kirk Douglas olyan filmekben nyújtott felejthetetlen alakítást, mint a Spartacus, A dicsőség ösvényei vagy A nap szerelmese, fia Michael Douglas személyében újabb kiváló színésszel ajándékozta meg a világot, mindemellett pedig világ életében nagy hangsúlyt fektetett a jótékonykodásra is.

Utóbbiról pedig még halála után is gondoskodott, ugyanis a végrendelete szerint  a 61 millió dolláros vagyonból 50(!) milliót jótékony célokra ajánlott föl a 103 éves korában elhunyt színészlegenda. Úgy tudni, hogy ez az 50 milliós összeg a feleségével közösen alapított jótékonysági szervezetére, a Douglas Alapítványra fog szállni, azon belül pedig többek között a St Lawrence Egyetem, a Westwood’s Sinai Templom, a Culver Cityben található Kirk Douglas Színház és a Los Angeles-i Gyermek Kórház között fog eloszlani.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a fennmaradó 11 milliónak mi lesz a sorsa, de a Mirror úgy tudja, hogy egy peták sem jut Kirk fiának, Michael Douglasnek. Persze ezen igazán nem sértődhet meg az ifjabb Douglas, ugyanis vagyonát nagyjából 300 millió dollárra becsülik.

(Borító: blikk.hu, Fotó: pinterest.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/90924/pics/lead_800x600.jpg
jófejség,Kirk Douglas,Michael Douglas,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?