Blogolj!

80 éve kergeti egymást a világ egyik legismertebb macska-egér párosa

1940. február 10-én mutatták be az első Tom és Jerry epizódot. A klasszikus William Hanna és Joseph Barbera által készített sorozatból összesen 114 rész készült 1940 és 1957 között.

Az első Tom és Jerry filmet, melyben az egér és a macska neve még Jasper és Jinx volt az MGM filmstúdió két fiatal animátora William Hanna és Joseph Barbera készítette. A nagy népszerűségnek köszönhetően a stúdió további részeket készített el, melyek hatalmas sikert arattak, többek között hét Oscart is bezsebeltek.

1957-ben abbahagyták az új részek gyártását, arra hivatkozva, hogy az ismétlések ugyanannyi bevételt hoznak a cégnek, mint az újak gyártása. Ezután többször is megpróbálták feléleszteni a sotozatot, 1960-ban például Csehszlovákiában készítettek el 13 epizódot. De az új részek már nem értek el akkora sikereket, mint a korábbiak. Ettől függetlenül Nagy-Britanniában 2015-ben egy felmérés szerint a felnőttek körében Tom és Jerry volt a legnépszerűbb rajzfilm.

A film jogaival jelenleg a Warner Bros rendelkezik, ahol épp egy élőszereplős Tom és Jerry filmen dolgoznak, melyet ez év decemberében fognak bemutatni.

Címkék: animáció
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/90207/pics/lead_800x600.jpg
animáció
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?