Blogolj!

Adam Sandler lett a legjobb színész a független filmek díjátadóján

Az Oscar-gála előtt egy nappal még beszuszakoltak egy díjátadót Hollywoodban: átadták az 35. Independent Spirit Awards díjait.

A díjátadón a szokásos papírforma helyett végre más neveket láthatunk a nyertesek listáján, és bár Renée Zellweger neve is ott van (a Judy című filmért), most például a legjobb férfi mellékszereplő Willem Dafoe lett (A világítótorony), a legjobb játékfilmért A búcsú kapott díjat, a legjobb forgatókönyvíró pedig Noah Baumbach (Házassági történet) lett.

De ami a legérdekesebb, hogy a legjobb színész díját Adam Sandler kapta, akiről nehezen gondoltuk volna, hogy valaha is elmondhatjuk ezt, de kétségkívül a Csiszolatlan gyémánt című filmben nyújtott alakítása tényleg mérföldekkel jobb, mint filmjeinek 90 százaléka. És bár sokan egyből Oscart is kiáltottak a teljesítménye alapján, abban azért megegyezhetünk, hogy azért az kissé túlzás lenne.

A Spirit Awards díjait gyakran emlegetik "független Oscarokként", mivel a hollywoodi nagy stúdiókon kívül, független produkcióban született, 22,5 millió dollár (6,9 milliárd forint) alatti költségvetésből készült alkotásokat ismerik el velük.

A kategóriák győzteseiről a Film Independent hatezer fős tagsága döntött szavazással. A díjakat évente adják át Santa Monicában, egy nappal az Oscar-gála előtt.

(borító: REUTERS/Eric Gaillard)

Címkék: díj, Rövidzárlat
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/90184/pics/lead_800x600.jpg
díj,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?