Blogolj!

Már a mozikban A feltaláló című, Béres Józsefről szóló film

A héten debütált a mozikban A feltaláló című játékfilm, amely Béres Józsefről, a Béres csepp feltalálójának életéről szól.

Korábban már mi is írtunk A feltaláló című életrajzi drámáról, amely az 1960-as évek közepétől a hetvenes évek közepéig, azt a 10 évet fogja bemutatni, amikor a kutató a gyógykészítményen dolgozott. Béres József hosszas kísérletezés után, 1972-ben alkotta meg legendás készítményét, amelyet először saját magán próbált ki, majd súlyos beteg húgának is adott belőle. A Béres Csepp híre szájról szájra terjedt, egyre többen kérték. Ezt azonban a szocialista hatalom nem nézte jó szemmel. A hatóságok börtönnel fenyegették és kuruzslás vádjával bírósági eljárást is indítottak ellene.

A százhúsz perces alkotást Gyöngyössy Bence rendezésében láthatjuk majd. A film alapját a Cseppben az élet című könyv adta, amit a kutató menye, Béres Klára írt. A kötetben Béres Józseffel készült interjúk olvashatók.

A filmmel kapcsolatban megszólalt a Széchenyi-díjas kutató fia is, aki szerint a történet még a rendszerváltás után született fiatalokat is magával tudja ragadni, ugyanis egy számunkra ismeretlen világba kalauzolja a nézőt, amelyben létezett valaki, aki önzetlenül segített embertársain.

Egy korrajzot kapunk minőségi munkában és úgy gondolom, hogy ennek a filmnek örök érvénye van olyan üzeneteket fogalmaz meg, ami nem csak Béres József üzenete. A film üzenete a mának, akár mának, a fiataloknak, minden magyarnak szólhat

idézte az M1 Híradója  ifj. Béres Józsefet, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnökét.

A Projekt Film és az MTVA koprodukciójában készül filmet, a kutató születésének 100. évfordulója alkalmából országszerte csaknem hetven moziban láthatja a közönség, emellett pedig tervezik a film külföldi bemutatását is.

(Borító: welovebudapest.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/90090/pics/lead_800x600.jpg
Béres József,életrajz,előzetes,mozi,Moziba be!,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?