Blogolj!

Környezetbarát díjátadóra készül a BAFTA-gála

2020. olyannyira a környezettudatosság jegyében zajlik Hollywoodban is, hogy a Golden Globe és az Oscar-jelöltek ebédje után a BAFTA is ügyel arra, hogy a díjátadó minél zöldebb legyen.

A hívó szavak tehát a vasárnap megrendezésre kerülő gálán is a fenntarthatóság és a karbonsemlegesség lesznek, a ceremónián újrahasznosított anyagokból készült vörös szőnyeg várja a sztárokat és a díjátadó utáni fogadás menüjét is e mentén állítják össze

Bár a Golden Globe menüjéhez képest ez nem lesz vegán, ők sem panaszkodhatnak, ugyanis a vega előétel és a vega desszert között illatos lencsét ehetnek karfioltortával, ír burgonyapürével és sült zöldségekkel.

A BAFTA emellett számos más lépést is tett a ceremónia karbonsemlegességének biztosításáért: a színészeket elektromos autóval szállítják a gálára, a vörös szőnyeg megvilágítását pedig első ízben cserélték le teljesen energiatakarékos LED-lámpákra.

A sztároknak szánt szokásos ajándékokat - pezsgőt és drága kozmetikai cikkeket - rejtő csomagokat pedig vékony pénztárca méterű - fenntarthatóan készült - tasakokra cserélték, amelyben utalványok lesznek.

Olyannyira komolyan vették a szervezők a környezettudatosságot, hogy a ceremónia minden részletét környezetvédelmi szakértőkkel elemezték, még a belépők is száz százalékban újrahasznosított anyagból készültek, a szokásos brossúrák számát pedig radikálisan csökkentették, és mindenkit a digitális változatok felé tereltek.

Címkék: BAFTA, Vegyes vágott
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/89765/pics/lead_800x600.jpg
BAFTA,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?