Blogolj!

Joaquin Phoenixet Oscat-díjjal tünteti ki a PETA

Nem, ez nem elírás, ez nem az Oscar-, hanem az Oscat-díj, amivel a PETA állatvédő szervezet is jelen van a filmes díjszezonban, így újra kiosztották az elismeréseket.

Az már senkit sem lep meg, hogy az elmúlt időszakban a Joker miatt hatalmas reflektorfénybe került Joaquin Phoenix elismerésben részesült, hiszen a PETA nemrégiben az év emberének is választotta a színészt, aki minden egyes fórumon hirdeti az állatvédelem fontosságát, három éves kora óta vegán és számos, ehhez kapcsolódó rendezvényen, konferencián vesz részt.

Szintén vegán életmódot folytat a másik nyertes, a Harriet című dráma főszereplője, Cynthia Erivo színész-énekesnő is (aki Phoenixhez hasonlóan az Oscar-díjra is esélyes idén). A két színész mellett Micahel Keaton (Dumbó) és Tom Hanks (Egy kivételes barát) is elismerésben részesült.

Cynthia Erivo

A legjobb film díját Az oroszlánkirály kapta, amiért készítői CGI-technológiát alkalmaztak és nem élő állatokat használtak a forgatáson. Az elismerésben részesített filmalkotások között van továbbá Tim Burton családi filmje, a Dumbó, valamint a Jetikölyök című animációs film, az Elton Johnról szóló Rocketman és a Macskák.

A PETA Oscat-díjai azt mutatják, hogy egyetlen jóérzésű filmkészítő sem gondol arra, hogy szórakoztatásra kényszerítsen vadállatokat és hogy a közönség is állatbarát üzenetekre vágyik

- mondta Lisa Lange, a szervezet alelnöke.

Hozzátette, Hollywood pont olyan gonosztevőkként ábrázolja az állatkínzókat, amilyenek valójában és a PETA reményei szerint 2020-ban még több állatbarát megnyilvánulással találkozhatnak majd a mozinézők.

(borító: peta.org kép: Matt Winkelmeyer/Getty Images)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/89674/pics/lead_800x600.png
díj,Joaquin Phoenix,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?