Blogolj!

Őrizetbe vették a szexuális zaklatással vádolt francia rendezőt

Christophe Ruggia rendező ellen a párizsi ügyészség indított eljárást, akit azzal vádolnak, hogy egy fiatalkorú lányt zaklatott szexuálisan még évekkel ezelőtt.

Ahogy azt mi is megírtuk, pár nappal ezelőtt jött a hír, hogy egy Adele Haenel nevű színésznő megnevezte egykori zaklatóját, azt a Christophe Ruggiát, akiről állítja, hogy még évekkel ezelőtt szexuálisan zaklatta egy forgatáson. A most 31 éves színésznő akkor még csak 12 éves volt és a rendszeres kéretlen simogatások, csókolgatások, tehát maga a zaklatás egészen 15 éves koráig tartott.

Újabb rendezőt vádolnak szexuális zaklatással

Ezúttal egy francia filmrendezőn, Christopher Ruggián van a sor, ráadásul pedofília a vád. Az 55 éves rendezőt még egy 2001-es eset miatt vádolják, pontosabban egy olyan ügy miatt, ami 2001-ben kezdődött és egészen 2004-ig tartott.

Ennek kapcsán most a filmrendezőt kedden őrizetbe vették, majd kihallgatása után megindították ellene az eljárást "felügyelete alá tartozó 15 évesnél fiatalabb kiskorú elleni szexuális támadások gyanújával". Ruggiát bár csütörtökön szabadon engedték, az eljárás lefolytatásának végéig rendőri felügyelet alá került, és a vádhatóság megtiltotta, hogy kapcsolatba lépjen Adele Haenellel, akivel szerdán szembesítették.

Az ügy még akkor robbant ki, amikor a Mediapart oknyomozói portál közzétett egy hosszú anyagot, amiben a színésznő azzal vádolta meg Christophe Ruggiát, hogy első filmje, a 2002-ben készült Ördögök forgatásán, majd utána éveken át szexuális zaklatta. A tényfeltáró riportban mintegy harminc ember szólalt meg a színésznő környezetéből, és erősítette meg a rendező és akkor még gyerekszínésznő közötti kapcsolat tényét.

Adele Haenel az internetes újságnak azt mondta, hogy a 12 éves korában a film előkészítése során Christophe Ruggia a hatása alá vonta. A színésznő 15 évesen minden kapcsolatot megszakított a filmrendezővel, és csaknem tíz évig teljesen visszavonult.

Az interjú óriási visszhangot váltott ki a francia közéletben és elsősorban a filmes világban.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/89047/pics/lead_800x600.png
Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?