Blogolj!

Csaknem harminc év után újra lesz magyar zsűritagja a Berlinalénak

2018. után Bucsi Réka rendező visszatér Berlinbe, de ezúttal nem versenyzőként, hanem a nemzetközi rövidfilm szekció zsűrijébe hívták meg a szervezők.

Ez azt jelenti, hogy 28 év után először lesz újra magyar zsűritagja a Berlinalénak, és egyben a legfiatalabb is, mivel Bucsi 31 éves (eddig a legfiatalabb 1992-ben Enyedi Ildikó volt a maga 37 évével).

A szekcióban 18 ország 24 filmje versenyzik idén. A három tagú zsűriben Bucsi Réka mellett Lemohang Jeremiah Mosese lesothói filmes és Fatma Colakoglu török kurátor kapott helyet - olvasható a fesztivál honlapján.

Nem véletlen a meghívás, mivel Bucsi Réka animációs munkáit jól ismerik Berlinben, hiszen a 2018-as Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon díjat is bezsebelt: Solar Walk című 21 perces animációs rövidfilmje elnyerte a rövidfilmes versenyprogram Audi Short Film Award nevű elismerését és két korábbi alkotását, a Symphony No. 42 és a Love című animációs rövidfilmet is sikerrel vetítették a fesztiválon.

A nemzetközi rövidfilm szekció zsűrije ítéli oda a legjobb rövidfilmet jutalmazó Arany Medvét, a zsűri Ezüst medve-díját, az Audi Short Film Award díjat és megnevezi Berlin jelöltjét az Európai Filmdíjakra

(borító: Mohai Balázs / MTI)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/88911/pics/lead_800x600.jpg
Berlinale,Bucsi Réka,Fesztivál
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?