Blogolj!

Tarantino mozija lett a kritikusok kedvence

Vasárnap tartották a Critics' Choice Awards díjátadóját, azaz az amerikai kritikusok díjait adták át, és ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor már igencsak kezd körvonalazódni az Oscar-díjasok listája is.

Erre és a Golden Globe-ra szokták előszeretettel azt mondani, hogy aki itt nyer, az valószínű, hogy az Oscart is behúzza. Nos, az tény, hogy nagy átfedés szokott lenni a díjszezonban a nyertesek között, hiszen minden évben van körülbelül tíz mozi és a hozzájuk tartozó színészek, akiket minden ajnároz, így úgymond nagy választék, vagy meglepetés nincs és valószínűleg nem is lesz.

A kritikusok nagy kedvence Quentin Tarantino Volt egyszer…egy Hollywood című filmje lett, ugyanis ez nyerte el a legjobb film díját, valamint a legjobb forgatókönyvét is. Legjobb színésznek a film főszereplője, Leonardo DiCaprio is jelölve volt, de Joaquin Phoenix behúzta előle a díjat a Jokerért és a legjobb színésznő kategóriában sem volt meglepetés, a Golden Globe után Renée Zellweger is megkapta a díjat a Judy című filmért. 

Legjobb rendez Sam Mendes lett, aki az 1917-et dirigálta, és a dél-koreai Bong Joon Ho is megkapta ugyanezt az elismerést az Élősködőkért.  Az ír végre tündökölhetett, ugyanis kilenc díjat is hazavihetett, köztük a legjobb szereplőgárdáért kapott elismerést, ami lássuk be, tényleg elég veretes Robert De Niroval, Joe Pescivel és Al Pacinoval. Laura Dern a Golden Globe után újra díjazott lett, mint legjobb mellékszereplő és Eddie Murphy filmje (Dolemite is my name )lett a legjobb vígjáték.

A nyertesek teljes listáját itt lehet megnézni.

(borító: REUTERS, fotó Jeff Kravitz/FilmMagic; Kevin Winter/Getty Images for Critics Choice Association; Amy Sussman/Getty Images; Kevin Winter/Getty Images for Critics Choice Association)

Címkék: díj, Rövidzárlat
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/88829/pics/lead_800x600.jpg
díj,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?