Blogolj!

Sorozat készül a nagysikerű Élősködőkből

Hollywood megint nem bírta ki és lecsapott a díjnyertes koreai mozira.

Mivel az (egykori) álomgyár mostanában nem bővelkedik az önálló gondolatokban, így nem meglepő, hogy egy sikeres külföldi mozi feldolgozásán dolgozik. A dél-koreai Élősködők a tavaly díjszezon nagy kedvence volt, idén pedig az összes fontosabb díjátadón jelen van és sikereket ér el, a Netflix és az HBO pedig el is kezdett versengeni érte. Az utóbbi „győzött” is, sorozatot csinálnak belőle, amin majd a film rendezője, Pong Dzsunho és Adam McKay producer fognak dolgozni.

A felszín alatt - Élősködők

Hosszú évek óta tudjuk, hogy Dél-Koreában valamit nagyon tudnak, ha filmezésről van szó. Egyszerűen nem tudnak mellényúlni, bármilyen műfajról is legyen szó. Az Élősködők pedig csak megerősíti ezt az alapvetést. A „bármilyen műfaj" pedig Pong Dzsunho ( A gazdatest, Snowpiercer) esetében itt fokozottan érvényes, ugyanis az Élősködők előszeretettel játszik a különféle zsánerekkel, ezáltal az atmoszférateremtés és a hangulatváltozás igazi esszenciája jelenik meg a filmen.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a tervezett minisorozat a film angol nyelvű változata lesz-e, vagy az eredeti történetet folytatja. Azt sem döntötték még el, hogy ki rendezi. Ezekre a kérdésekre a februári Oscar-gála után térnek vissza - közölte pénteken az HBO illetékese.

A film globális bevétele egyébként már meghaladta a 150 millió dollárt (45 milliárd forintot). Az elemzők szerint a Cannes-ban elnyert Arany Pálma és a Golden Globe-díj után az Oscar-díjra is esélyes lehet.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/88717/pics/lead_800x600.jpg
Élősködők,HBO,Rövidzárlat,Sorozat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?