Blogolj!

Meghalt Buck Henry, a Diploma előtt forgatókönyvírója

Nyolcvankilenc éves korában elhunyt Buck Henry amerikai színész, forgatókönyvíró és rendező. 

A washingtonpost.com úgy tudja, hogy a Henry Zuckermanként született komikus szerdán hunyt el egy Los Angeles-i kórházban. Felesége, Irene Ramp szerint a színész halálát szívroham okozta.

A színház, a televízió és a mozi világában is tevékeny Henry többször is az Oscar közelébe került: először Calder Willinghammel együtt jelölték a díjra a Diploma előtt című 1967-es filmklasszikus adaptált szkriptjéért, majd 1979-ben a legjobb rendező Oscarjára volt esélyes Warren Beattyvel karöltve az Ép testben épp, hogy élek című komédiáért.

Több évtizeden átívelő karrierje televíziós showműsorokkal kezdődött, olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Mel Brooks (Fényes nyergek, Űrgolyhók), akivel közösen készítették A balfácán című televíziós szériát 1965 és 1970 között, valamint több ízben is házigazdája volt a Saturday Night Live-nak 1976-tól 1980-ig.

Kis érdekesség Henry-vel kapcsolatban, hogy szinte az összes általa jegyzett filmben vállalt egy kis szerepet, a Diploma előttben például szállodai munkatársként volt látható.

(Borító: hollywoodreporter.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/88684/pics/lead_800x600.jpg
Buck Henry,Gyász,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?