Blogolj!

Jeremy Irons vezeti idén a Berlinale zsűrijét

Lassan megint nyakunkon a fesztiválszezon, így már el is kezdek szállingózni velük kapcsolatos hírek, legújabb hírmorzsa szerint Jeremy Irons lesz a 70. Nemzetközi Berlini Filmfesztivál, a Berlinale zsűrijének elnöke.

Nagyon örülök és megtisztelve érzem magam, hogy én vállalhatom a 2020-as Berlinale zsűrielnökének tisztjét - egy olyan fesztiválét, melyet már hosszú évek óta csodálok és mindig örömmel látogattam. Berlinbe jönni a fesztiválra különleges élvezet számomra: nemcsak arra nyújt lehetőséget, hogy visszatérjek ebbe a nagyszerű városba, hanem hogy megnézhessem ezeket a válogatott filmeket és megtárgyaljam őket kollégáimmal

- nyilatkozta a színész a felkéréssel kapcsolatban.

Jeremy Irons a nemzetközi filmes és színházi világ egyik legjelentősebb művésze. Számos mozis és televíziós produkcióban bizonyított, munkái során sok nemzetközi rendezővel dolgozott együtt.

Először 2011-ben érkezett vendégként a Berlinaléra, a Krízispont című film főszereplőjeként. A színész számára a világhírnevet az Utolsó látogatás című sorozat és A francia hadnagy szeretője című film hozta meg számára 1981-ben.

Azt sem árt észben tartani, hogy Irons filmes karrierje előtt színházi színészként vált híressé, többek között a londoni West Enden. Természetesen a Royal Shakespeare Company tagjaként filmes sikerei után is hű maradt a színpadhoz.

(Borító: mindenszo.hu)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/88679/pics/lead_800x600.jpg
Berlinale,Fesztivál,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?