Blogolj!

Megvan a Bob Dylan-mozi főszereplője

Bob Dylan eléggé felkapott lett mostanában a filmesek körében, ugyanis nemcsak Martin Scorsese dolgozza fel az énekes életét, hanem James Mangold is.

Bár Scorsese zenés dokumentumfilmben gondolkodik, Mangold játékfilmben, amihez már a főszereplőt is megtalálták Timothée Chalamet személyében.

Bob Dylan életéről készít filmet Martin Scorsese

Egészen pontosan az énekes 1975-ös Rolling Thunder Revue nevű koncertkörútját veszi górcső alá az Oscar-díjas rendező. Scorsese nem először nyúl Dylan életéhez, mint témához, ugyanis már 2005-ben elkészítette a No Direction Home című filmet, ami az énekes híressé válásáról, New Yorkba költözéséről, majd 1966 júliusában történt motorbalesete utáni időleges visszavonulásáról szólt.

A srác még csak 24 éves, de Hollywood egyik legfelkapottabb és legtehetségesebb színésze, aki már túl van egy Oscar-jelölésen is a Szólíts a neveden című filmjéért, nemrégiben pedig többször is hazánkban forgatott: a Dűne-feldolgozást és az V. Henriket készítették nálunk.

Chalamet pedig meg sem áll, legutóbb Greta Gerwig Kisasszonyok című mozijában tűnt fel, és Wes Anderson filmjében, a The French Dispatchben is szerepel majd.

Mangold, aki Az aszfalt királyai című autóversenyzős filmjével szerepel az idei díjszezonban, a Fox Searchlight stúdióban forgatja a produkciót, amely Elijah Wald könyve, a Dylan Goes Electric alapján születik. A legendás énekes-dalszerző életét feldolgozó film forgatókönyvét Jay Cocks írja.

(borító: Getty Images)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/88589/pics/lead_800x600.jpg
életrajz,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?