Blogolj!

Megérkezett Szabó István új filmjének első előzetese

A 81 éves Oscar-díjas magyar rendező új filmjében ismét Klaus Maria Brandauert rendezte, akivel korábban már többször is dolgozott együtt, például a Mephistóban is, melyért 1982-ben Szabó még az Oscart is elnyerte.

Nagy várakozás előzte meg Szabó István Zárójelentés című új filmjét, hiszen az Oscar-, Golden Globe-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után vágott bele újra a rendezésbe. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy mindezt a korábbi jól bevált alkotótársaival Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal, és Koltai Lajos operatőrrel tette.

Eperjesék mellett pedig olyan magyar színészeket is láthatunk, mint Kerekes Éva, Udvaros Dorottya, Stohl András vagy Bálint András.

A film hivatalos sztorija szerint Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) váratlanul nyugdíjazzák. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, így elbúcsúzik kórházi kollégáitól, hazaköltözik a szülőfalujába, és – a helyiek nagy örömére – körzeti orvosként kezd dolgozni. A fiatalkori szerelme és gyerekkori legjobb barátja viszontlátása megérinti a biztonságos környezetéből kiszakadt doktort, ám a faluban nemcsak pozitív élmények érik: olyan kisstílű, de ártalmas politikai csatározásokba is belekeveredik, amelyek nem engedik meg, hogy belefeledkezzen a múltidézésbe, vagy egy új élet gondolatával kísérletezzen. Stephanus a saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz a jelennel.

 A Zárójelentés február 27-től látható a mozikban.

(Borító: magyar.film.hu)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/88104/pics/lead_800x600.jpg
dráma,előzetes,Oscar-díj,Rövidzárlat,Szabó István
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?