Blogolj!

Mit nézzünk karácsonykor, ha már unjuk az Igazából szerelmet?

Persze ilyen opció nincs, hiszen mindenki szereti az Igazából szerelmet, ahogy a Reszkessetek, betörők! első két része is kötelező, de mi van, ha egy kis változásra vágyunk? Természetesen erre is van megoldás.

Holiday

Ez a 2006-os film tipikusan az a mozi, aminek minden eleme szerethető. Vicces, szerelmes, karácsonyos, de még pont azon a határon van, hogy nem giccses. És bár kiszámítható, egyáltalán nem bánjuk, hiszen karácsonykor kimondottan jól esik ilyen jellegű könnyed filmeket nézni. Arról nem is beszélve, hogy olyan nevek szerepelnek benne, mint Kate Winslet, Jude Law, Jack Black, Cameron Diaz és A Jó, a Rossz és a Csúf legendás alakja, Eli Wallach.

Kiskarácsony mindenáron

Mindenki tud ezzel a filmmel azonosulni, hiszen vagy személyesen tapasztalta, vagy másoknál látta, hogy mennyire hajlamos az ember túltolni a karácsonyt, sokszor elfelejtve, hogy miről is szól az igazán. Az alapsztori lényegében tehát annyi, hogy Danny DeVito szinte bekattan az ünnepek alatt, szomszédja (Matthew Broderick) pedig nehezen visel el a gigantikus méreteket öltött karácsonyi-lázt, amiből persze rengeteg poénos szituáció kerekedik ki.

Kelekótya karácsony

Tim Allen kivételesen nem Télapu, hanem egy olyan mogorva figura, aki örül annak, hogy végre karibi környezetben töltheti az ünnepeket, de ebbe persze belekavar váratlanul hazalátogató lánya, aki miatt minden a feje tetejére áll, és feleségével (Jamie Lee Curtis) kapkodva próbálnak összehozni egy tökéletes, meghitt(nek tűnő) karácsonyt. Könnyed, kedves és szórakoztató mozi ez, ahol persze nem marad el a meghatódottság sem.

Fura farm

Chevy Chase a Karácsonyi vakációval maxolta ki a tipikus ünnepi filmet, de a Fura farm is annak számít, legalábbis, ha kicsit tágabban értelmezzük ezt a kérdést. Nem kell magyarázni, hogy miért jó film, amiben Chase van, az általában az, lazán hozza a bénácska, de szerethető figurákat, ez a Fura farm esetében sincs másként, ahol a jó értelem vett karácsonyi giccs is megtalálható.

Bridget Jones naplója

Szintén nem egy tipikus ünnepi mozi, de nem véletlenül adják le minden karácsonykor a tévében. Igazi klasszikus, kb egy szinten mozog az Igazából szerelemmel, de nemcsak azért, mert mindkettőben szerepel Hugh Grant, hanem mert szintén ezerszer megnézős filmről van szó, amit tényleg nem lehet megunni. Viszont ha akár Kevin McCallistert vagy a szerelmes/táncolós Grantet kicsit unjuk, tökéletes választás.

(borító: Miramax)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/87964/pics/lead_800x600.png
karácsony,lista,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?