Blogolj!

Harvey Weinstein a nők megmentőjeként állítja be magát

És fél attól, hogy elfelejtik őt és azt, hogy mennyit tett a nőkért a filmiparban.

A szexuális zaklatásokkal vádolt producer elég érdekes interjút adott a Page Sixnek, amiben azt fejtegette, hogy ő volt az, aki régebben lehetőséget adott a női rendezőknek még azokban az időkben, amikor ez nem volt szokás.

Ahogy fogalmazott:

Úgy érzem magam, mint akiről megfeledkeztek, pedig sok olyan filmet csináltam, amit nők rendeztek és nőkről szóltak. Ez harminc éve volt, nem most, amikor ez a divat. Ezt pedig hajlamosak elfelejteni.

És hozzátette még gyorsan, hogy szeretné, ha erre emlékeznének az emberek és nem arra, amivé vált.

Mondjuk ez igen nehéz lesz, ugyanis Weinstein több tucat nőt zaklatott, több mint tízet pedig megerőszakolt. Két évvel ezelőtt az ő tettei robbantották ki a #metoo-t is és sorra derültek ki évtizedekkel ezelőtti erőszakoskodásai is. Ezt pedig igen nehéz lesz levakarnia magáról.

Ennek ellenére pont a napokban sikerült több nővel is megegyeznie peren kívül, azaz egy rakás pénzt (25 millió dollárt) fizetett, ezzel pedig valamennyi, folyamatban lévő polgári pert lezárják. Van az a pénz, ugye.

47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött Weinstein az őt vádló nőkkel

Úgy látszik, hogy pont került a Weinstein-ügy végére, miután a volt hollywoodi filmproducer 47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött szerdán azokkal a nőkkel, akik szexuális zaklatással vádolták. Az egyezséggel a Weinstein elleni csaknem valamennyi, folyamatban lévő polgári pert lezárják. Az összegből körülbelül 25 millió dollárt fordítanak a producert vádló nők kártérítésére és egy áldozatokat segítő alap létrehozására.

(borító: AP Photo/Seth Wenig)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/87542/pics/lead_800x600.jpg
Harvey Weinstein,Vegyes vágott,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?