Blogolj!

Dél-koreai mozi lett a Los Angeles-i filmkritikusok abszolút kedvence

Vasárnap adták át a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének díjait. Az Élősködők tarolt, de Jennifer Lopez és Antonio Banderas sem ment haza üres kézzel.

Az este nagy győztese a dél-koreai Pong Dzsunho filmje, az Élősködők volt, ugyanis nemcsak a legjobb film lett, hanem a legjobb rendező díját is sikerült bezsebelnie, ezzel pedig kétszeresen is beelőzte Martin Scorseset és Az ír című filmjét, ami azért nem kis szó. Ezt pedig onnan lehet tudni, hogy más díjátadókkal ellentétben itt valamiért a második helyezettet is nyilvánosságra hozzák, tehát Scorsese és filmje is „csak” ezüstérmes lett.

Nem úgy Jennifer Lopez, aki a Wall Street pillangói cím film legjobb női mellékszereplőjeként kapta meg a díjat. Ennek férfi megfelelője, azaz a legjobb férfi mellékszereplő kategória győztese szintén az Élősködőkből került ki, ő Szong Gangho. A legjobb férfi főszereplő az Almodóvar-féle, a legjobb idegen nyelvű film díját bezsebelő Fájdalom és dicsőség című filmből Antonio Banderas lett, a legjobb női főszereplő pedig Mary Kay Place a Diane című moziból.

A Házassági történetet itt is szerették, a legjobb forgatókönyv díja lett az övé, az Élősködők pedig itt is jelen volt, második helyezett lett.

A nyertesek teljes listája itt található.

Címkék: díj, Rövidzárlat
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/87206/pics/lead_800x600.jpg
díj,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?