Blogolj!

Elképesztő siker: magyar színésznő nyert Emmy-díjat!

Hétfő este tartották meg a Nemzetközi Emmy gálát, ahol elsőként nyert magyar színésznő Gera Marina személyében.

A rangos nemzetközi tévés versenyben első alkalommal fordult elő, hogy egyáltalán hazai alkotást vagy színészt jelöltek volna, és Gera Marina egyből meg is nyerte a díjat a Szász Attila rendezte Örök tél főszerepéért.

A gulágról szóló megrázó film tavalyi bemutatását követően nagyot ment a nemzetközi fesztiválokon, ahol sorra zsebelte be a díjakat: Amerikában a legjobb dráma, Európában a legjobb tévéfilm lett, valamint St. Louis-ban, Indianapolisban, Montrealban is elismerték.

Elmondani az elmondhatatlant - Örök tél

Szász Attila és Köbli Norbert alkotópáros legfrissebb munkája nemcsak azért figyelemreméltó, mert eddigi alkotásaik (A berni követ, Félvilág) minőségiek voltak, hanem mert az Örök tél című munkájuk egy nagyon fontos témáról beszél. A Gulág Emlékbizottság támogatásával készült film a Gupvi-táborok borzalmairól és a történelem egy sötét időszakáról mesél.

Bár számunkra az est fókuszában Gera állt, volt magyar film is, ami jelölt volt a legjobb tévé-minisorozat kategóriában: Bergendy Péter Trezorja, ami viszont nem váltotta díjra jelölését.

A díjátadót egyébként a New York-i Hilton szállóban tartották, ahol legjobb dráma kategóriában díjat kapott még a brit BBC televízió McMafia című alkotása, a legjobb vígjátéknak a brazil Az utolsó macskajaj (The Last Hangover) című komédiát ítélte a zsűri, a legjobb dokumentumfilmnek pedig a holland Bellingcat - Igazság egy igazság utáni világban című alkotás bizonyult.

A nyertesek teljes listája itt található.

(borító: Dia Dipasupil/Getty Images)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/86565/pics/lead_800x600.jpg
díj,Emmy,Örök tél,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?