Blogolj!

Különleges világot tár elénk a dévai árvaház

Kijött a Szőcs Petra által rendezett Déva első előzetese, ami bár még sokat nem árul el magáról, az erős atmoszférát egyből megteremti.

Kamasznak lenni nem egyszerű, pláne ha árvaházban nő fel az ember lánya. A helyzet összetettségét még fokozza az is, hogy Kató albínó, aki ki akarja deríteni, mennyi is ér. Új barátot keres, csábítani próbál, majd átkot mond arra, aki nem szereti eléggé – de ő is halálra rémül attól, hogy mire képes. A Déva árvaházi western az üres strandok, ártéri erdők és elrontott barátságok festői szépségéről.

A film Kató és egy önkéntes, Bogi kapcsolatát helyezi fókuszba, illetve a gyermeki látásmód mágikus és szürreális dimenzióját bontja ki, és új színben láttatja Déva posztszocialista világát.

A film világpremierje a 75. Velencei Filmfesztivál Biennale College Cinema szekciójában volt, több nagytekintélyű fesztivál (Sevilla, Göteborg, Wroclaw, Linz) programjába is beválogatták, valamint rangos cottbusi fesztiválon megnyerte a Dialog díjat.

A film november végén kerül moziforgalmazásba, első vetítése november 30-án lesz a Tabán moziban, december 1-jén pedig a Toldi moziban lehet majd megnézni. 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/86426/pics/lead_800x600.jpg
előzetes,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?