Blogolj!

Életműdíjat kap Robert De Niro

Vitathatatlan, hogy Robert De Niro egy páratlan pályafutást tudhat maga mögött, még ha az utóbbi években voltak rossz döntései is a filmek terén. Úgy látszik, hogy ezt kollégái sem gondolják másképp, ugyanis januárban ő veheti majd át a hollywoodi színészcéh életműdíját.

A Screen Actors Guild (SAG) bejelentése szerint a január 19-i díjátadó ceremóniájukon De Niro veheti majd át a pályafutását elismerő díjat. A színészek érdekvédelmi szervezete egyébként évente adja át díjait, De Niro lesz az életműdíj 56. kitüntetettje.

A SAG döntésével kapcsolatos közleményében kiemelte, hogy De Niro filmjeiben és televíziós produkcióiban is nagyszerű alakításokat nyújtott, kétszer is elnyerte az amerikai filmakadémia Oscar-díját, és az Elnöki Szabadság-érdemrenddel, az amerikai elnök által adományozott legjelentősebb polgári kitüntetéssel is elismerték. A színész társalapítója a New York-i Tribeca Filmfesztiválnak.

A színészlegenda szintén közleményben reagált az elismerésre, melyben megköszönte meg a színészcéh elismerését, valamint azt is elmondta, hogy megtiszteltetésnek tekinti, hogy egy olyan szervezet díját veheti át, amelynek 50 éve a tagja.

(Borító: straitstimes.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/85960/pics/lead_800x600.jpg
díj,Robert De Niro,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?