Blogolj!

Újra indul a Filmteszt, teszteld a tudásod és nyerj!

„Teszteld a tudásod és nyerj! Mert magyar filmet nézni menő.” - Minden idők egyik legizgalmasabb online kvízjátékára invitálja a fiatalokat a DUE Médiahálózat.

Harmadik alkalommal mérhetik össze tudásukat filmes kérdésekben a 14 és 20 év közötti diákok, ugyanis a DUE a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával újra keresi a magyar filmek legnagyobb tudorát a Nagy Magyar Filmteszt 3. edukatív vetélkedőjén.

A háromfordulós vetélkedő versenyzői nem csak tudásukat bővíthetik, a legjobbak értékes díjakat is nyernek.

A Magyar Nemzeti Filmalap a Nagy Magyar Filmteszttel is szeretné népszerűsíteni a klasszikus és új magyar filmeket, valamint bővíteni a fiatalok filmes ismereteit. Az országos játékba az elmúlt 2 évben összesen több mint 35 ezer fiatal kapcsolódott be.

Hogyan működik?

A Nagy Magyar Filmteszt első fordulójában egy 20 kérdésből álló online tesztet kell kitölteniük a fiataloknak a www.filmteszt.hu oldalon. Az online játékra 2020. február 2-ig van lehetőség. A teszt végén a kitöltő megtudhatja, hogy mely kérdésekre adott helyes választ, és ahol tévedett, ott mi lett volna a helyes megoldás. A tesztet többször is kitöltheti ugyanaz a játékos, a vetélkedő második fordulójába a legutolsó kitöltés eredménye alapján lehet továbbjutni.

 

A középdöntőbe a legjobb 1000 induló kap meghívást; itt már személyesen mutathatják meg filmes tudásukat a diákok. A 12 legjobb tesztkitöltő pedig bekerül a döntőbe. Mindez egy napon, február 20-án lesz Budapesten, az Akvárium Klubban.

A fődíj egy Samsung Galaxy Note 10, sőt a második és a harmadik helyezett is egy kamerás okostelefonnal gazdagodik. A döntőben persze minden bejutó nyer: lehetőséget kap, hogy ellátogasson egy magyar film forgatására, ahol bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé.

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak játékhoz a kérdésbankot filmes szakemberek állították össze és lektorálták, hogy a vetélkedő átfogó és izgalmas képet adjon a magyar filmekről a fiataloknak.


https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/85517/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?