Blogolj!

Pálfi György a Denveri Filmfesztivál díszvendége

A ma kezdődő 42. Denveri Filmfesztiválon a rendező több filmjét is bemutatják.

A Hukklét, a Szabadesést és Az Úr Hangját is műsorra tűzi a filmmustra.

A 2002-ben készült Hukkle című magyar filmet 17 év után vetítik ismét Denverben. Pálfi György első mozifilmjéért sok-sok elismerést nyert világszerte, köztük az Európai Filmakadémia legjobb elsőfilmnek járó Fassbinder-díját.

A Karlovy Vary filmfesztiválon a legjobb rendező díjával jutalmazott Szabadesés (2014) is újra műsoron lesz Denverben. Az egymás alatt lévő hét lakásban játszódó történeteket bemutató film különlegessége, hogy mindössze fél év alatt készült el a dél-koreai Jeonju Digital Project finanszírozásával.

A denveri fesztivál szervezői által "nyers tehetségű és merész eredetiségű" alkotóként jellemzett Pálfi György legutóbbi mozifilmje, a Filmalap támogatásával magyar-kanadai koprodukcióban készült Az Úr hangját először vetítik az amerikai városban. Pálfi egy napjainkban játszódó családi krimi keretei közé adaptálta Stanislaw Lem azonos című sci-fi regényének gondolatvilágát.

A rendezp jelenleg a Filmalap támogatásával, Pusztai Ferenc producerrel és Miskolczi Péter társproducerrel a Sömmi gyártás előkészítésén dolgozik, mely Cserna-Szabó András betyárregényének mozifilm feldolgozása lesz.

(MTI)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/85285/pics/lead_800x600.jpg
Fesztivál,Pálfi György,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?