Blogolj!

Edward Nortont a Camerimage fesztiválon díjazzák

Edward Norton amerikai színész-rendező Krzysztof Kieslowski-díjban részesül a novemberi Camerimage Nemzetközi Operatőrfesztiválon a lengyelországi Torunban - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Norton legutóbbi munkája az Árva Brooklyn, ami a fesztivál versenyprogramjában is szerepel. A filmnek a színész nemcsak főszereplője, hanem forgatókönyvírója is volt.   

A háromszoros Oscar-jelölt Norton a Legbelső félelemmel robbant be a köztudatba Richard Gere oldalán, de talán a legtöbben a Harcosok klubjából vagy az Amerikai história X-ből ismerik.

Rendezőként az Ég velünk! című romantikus vígjátékkal mutatkozott be, amely egy katolikus pap, egy rabbi és gyermekkori barátnőjük közötti szerelmi háromszögről szól.

Norton a filmes pályafutásán túl társadalmi szerepet is vállal, az ENSZ biodiverzitással foglalkozó jószolgálati nagykövete.

A Három szín: Piros című filmjéért Oscar-díjra jelölt lengyel filmrendezőről, Krysztof Kieslowskiról elnevezett díjat Norton a 27. Camerimage fesztiválon veheti át. A fesztivált november 9. és 16. között tartják meg Torunban.

A Kieslowski-díjat korábban Kenneth Branagh, Jessica Lange és Gary Oldman is megkapta.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/84973/pics/lead_800x600.jpg
díj,Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?