623-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon
Újabb öt, idős, krónikus beteg hunyt el, vagyis a halálos áldozatok száma immár 26 fő.
Blogolj!

Martin Scorsese továbbra is dühös

Hiába háborodott fel fél Hollywood, Martin Scorsese újra kikelt a Marvel-filmek ellen, amelyekre korábban azt mondta, amit a cég képvisel, "az nem mozi, hanem valami más". Az Oscar-díjas rendező beszámolt arról is, hogy Hollywoodban senkinek sem kellett a filmje, ezért került végül a Netflix online szolgáltatóhoz.

Fotó: Hollywood Reporter

Martin Scorsese a Londoni Filmfesztiválra kísérte el új, Az ír (The Irishman) című filmjét, ahol az újságíróknak mesélt arról, hogy miért került a filmje az alapvetően kisképernyőben gondolkodó Netflixhez. A legendás filmes ezúttal sem hagyta ki azt a lehetőséget sem, hogy a szuperhősös filmeket kritizálja.

„Az ilyen filmek annyit érnek, mint a mozgóképek a vidámparkokban. Az ilyen Marvel-féle filmektől a mozik is vidámparkokká válnak; ez nem ugyanaz az élmény. Ez nem mozi, ez valami más, és nem kéne, hogy ilyenekkel árasszanak el bennünket. Ez egy komoly kérdés, és a mozitulajdonosoknak kéne lépniük, hogy a mozikban olyan filmeket vetítsenek, amik a történetre épülnek.”

Ezúttal az is kiderült, hogy Scorsese nemcsak elvi alapon van annyira kiakadva, de személyesen is hátrányban érzi magát. Azt is elmondta ugyanis, hiába állt össze Az ír hihetetlenül nagyszabású szereposztása a két Oscar-díjas Robert De Niróval, az egy-egy Oscar-díjas Al Pacinóval, Anna Paquinnel és Joe Pescivel, az Oscar-jelölt Harvey Keitellel és a kétszeres Emmy-díjas Bobby Cannavaléval, a hollywoodi stúdiók "nem mutattak túl nagy lelkesedést" a filmtervének támogatásával kapcsolatban - idézi a CNET.

A legnagyobb költséget az jelentette, hogy digitálisan fiatalítani kellett Robert De Nirót, mivel a film több évtizedet ölel fel, Scorsese pedig nem akarta egyszerűen más színésszel eljátszatni a szereplői fiatalkorát. Úgy fogalmazott: ez a technika egyszerűen csak "a smink kibővítése".

A filmet végül a Netflix finanszírozta, és meghagyta a teljes szerzői szabadságát. Scorsese az online streamingszolgáltatók kapcsán úgy fogalmazott az Independent szerint:

„Ez nemcsak a mozi fejlődése, ez forradalom. Nagyobb forradalom, mint amikor hangosakká váltak a filmek. Ez maga a mozizás forradalma. Az új technika elhozza nekünk, ami eddig elképzelhetetlennek tűnt, és ez nem csak a történeteket elbeszélő filmek számára hihetetlenül jó, de újra megmutatja, valójában mit is jelent a mozizás, ami olyannyira megváltozott az idők során. Az egyetlen, amit mindenképpen meg kell óvni, az a közösségi élmény, amit a legjobb azért egy moziban átélni.”

Az ír november 27-én kerül fel a Netflixre, de addig több moziban is látható lesz. Magyarországon is moziforgalmazásba kerül november 22-én.

A hazai mozikban is vetíteni fogják Martin Scorsese Netflixes gengszterfilmjét

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy az Egyesült Államokban több mozi is bevállalta az eredetileg Netflixre készült The Irishman vetítését , arról azonban eddig még nem volt szó, hogy más országok is beállnak- e a sorba.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/84567/pics/lead_800x600.jpg
Martin Scorsese,Netflix,Robert De Niro
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?