Blogolj!

A-kategóriás fesztiválon debütál a sötét hangulatú magyar thriller

A Varsó Nemzetközi Filmfesztiválon lesz Bagota Béla első mozifilmje, a Valan - Az angyalok völgye világpremierje - közölt a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

A 35. Varsó Nemzetközi Filmfesztivált október 11. és 20. között rendezik meg, ami a berlini, a cannes-i, a Karlovy Vary-i és a velencei mustra mellett egyike a tizenöt A-kategóriás filmfesztiválnak. A Valan - Az angyalok völgye az első és második filmeket felvonultató versenybe (1-2 Competition) kapott meghívást. A premieren Bagota Béla forgatókönyvíró-rendező, Krisztik Csaba főszereplő és Kántor László producer személyesen részt vesz.

Bagota Béla első mozifilmje feszült és szívszorító lélektani krimi, fő helyszíne Valan, a hólepte erdélyi bányaváros. Péter (Krisztik Csaba) nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja - írja a közlemény.

A film már az előzetes során is a skandináv krimik jellegzetes képi világát és hangulatát idézi, ami Erdélyi környezetben még inkább érdekesebb és figyelemre méltóbb, a rejtélyes sztoriról nem is beszélve. A film fő helyszíne az erdélyi bányaváros, Balánbánya, de a filmet Sepsiszentgyörgyön, Brassóban és Budapesten is forgatták.

A Valan - Az angyalok völgye a Mozinet forgalmazásában november 21-től lesz látható a magyar mozikban.

(borító: Mátrix Film)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/83956/pics/lead_800x600.jpg
Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?