Blogolj!

Kihirdették az Ars Sacra Filmfesztivál díjazottjait

Zurbó Dorottya A monostor gyermekei című filmje nyerte el a 4. Ars Sacra Filmfesztivál első alkalommal odaítélt fődíját.

Az egész estés dokumentumfilm kategória győztese az Ott legbelül dal van című film (rendezője Mohi Sándor), a rövid dokumentumfilm kategória nyertese a Hűség című film (rendezője Szekeres Csaba), míg a rövid fikciós kategória díját Moldovai Katalin Ahogy eddig című filmje kapta - közölték az MTI-vel hétfőn a szervezők.

Az idei filmfesztiválra több intézmény is különdíjat ajánlott fel. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismerő oklevélben részesítette Dobray György filmrendezőt kiemelkedő szakmai tevékenységéért és a Ketten című film megalkotásáért, a Katolikus Rádió Ördög Kovács Márton Elrejtezett emberség című filmjét jutalmazta, az Ars Sacra Alapítvány különdíjával pedig Somogyi Viktória A hit kiárusítása című filmjét ismerték el.

Az Ars Sacra Filmfesztivál vetítéseit a budapesti Tabán Artmoziban tartották szeptember 15. és 22. között. A benevezett száz, két évnél nem régebbi filmből a négytagú zsűri - Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Komlósi Orsolya producer és Gőbel Ágoston újságíró - negyvenkét alkotást választott a versenyprogramba.

(Borító: soldivision.hu)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/83902/pics/lead_800x600.jpg
díj,dokumentumfilm,Fesztivál,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?