Csökkent az aktív fertőzöttek száma, ketten elhunytak
Újabb 10 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3931 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg.
Blogolj!

Magyar színésznőt és filmet is nemzetközi Emmy-díjra jelöltek

A Nemzetközi Emmy-díj történetében ezek az első magyar jelölések.

Idén 11 kategóriában 21 országból 44 jelölt versenyez a rangos elismerésekért. Minden kategóriában négy versenyzőt jelöltek.

Az impozáns csapatba most Gera Marina színésznő is bekerült az Örök tél című filmben nyújtott alakításáért, valamint Bergendy Péter Trezor című filmje is a jelöltek között van a legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriában.

Gera Marina az Örök tél c. film forgatásán (fotó: Hirling Bálint)

A legjobb színésznő kategóriájában korábban olyan világhírű művészek nyertek, mint Helena Bonham Carter vagy Julie Walters. A legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriában a korábbi évek győztesei között volt a Black Mirror című brit sorozat vagy a svéd Millenium-trilógia is.

Bergeny Péter a Trezor c. film forgatásán

A Nemzetközi Emmy-díjjal az Egyesült Államok területén kívül vetített legjobb televíziós produkciókat ismerik el. A díjakat először 1973-ben adta át a Nemzetközi Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiája (IATAS). Az idei díjakat nagyszabású gála keretében november 25-én adják át New Yorkban.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/83777/pics/lead_800x600.png
díj,Emmy,Örök tél,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?