Elhunyt Csukás István
A Kossuth-díjas költő, író, a Nemzet Művésze 83 éves volt.
Blogolj!

Kristen Stewartot Zürichben díjazzák

A színésznő a 15. Zürichi Filmfesztivál (ZFF) Aranyszem-díját veheti majd át.

Stewart már bizonyára unja, hogy az Alkonyat-filmek egykori Bellájaként hivatkozik rá mindenki, de bizony ez még így marad egy ideig, hiába vállal egyre több független filmet is.

Viszont utóbbi az oka annak, hogy most megkapja az elismerést: Stewart választhatta volna az Alkonyat-filmek után, hogy nagy kasszasikerekben szerepel, de ő tudatosan kereste a művészi elkötelezettségű független filmeket, amelyek alkotói között Walter Salles, Olivier Assayas és Ang Lee is szerepelt - indokolta a díj odaítélését ZFF társrendezőinek, Nadja Schildknechtnek és Karl Spoerrinek a közleménye. Hozzáfűzték, hogy a színésznő egészen kivételes módon talált egyensúlyt a fősodorbeli és a művészfilmek között. "Jean Seberg bátor megformálásával ismét bizonyította, hogy nemzedéke egyik legsokszínűbb színésznője".

A nemzetközi mustrán ugyanis az amerikai filmcsillag Seberg című új filmjét is vetítik majd, amelynek a Velencei Filmfesztiválon volt a világpremierje. A Benedict Andrews rendezésében készült politikai thriller a fiatalon elhunyt Jean Seberget idézi meg a filmvásznon, aki a hatvanas években több francia újhullámos filmben szerepelt, majd az amerikai polgárjogi mozgalommal való kapcsolata miatt az FBI megfigyeltette, és 1979-ben állítólag öngyilkosságot követett el.

A ZFF Aranyszem-díját korábban Jake Gyllenhaal és Andrew Garfield is megkapta.

(borító: Axelle/Bauer-Griffin, FilmMagic)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/83487/pics/lead_800x600.jpg
díj,Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?