Blogolj!

Zalatnay Sarolta sci-fiben fog szerepelni

Fotó: Proton Cinema

Zalatnay negyvenhét év után szerepel újra filmben.

Elsőre persze kicsit furcsának tűnik, de az énekesnőtől nem áll távol a színészkedés. Bár elvileg 47 éve szerepelt utoljára filmben (1970-ben a Mészáros Márta által rendezett Szép leányok, ne sírjatok és két évvel később Keleti Márton Fuss, hogy utolérjenek! című filmekben), azért volt egy kellemetlen kitérője pár évvel ezelőtt, a Holnap történt című "filmmel", de erről jobb is, ha mélyen hallgatunk.

Tehát az énekesnő most Badits Ákos Űrpiknik című sci-fi vígjátékában tér vissza, amit 25 napig forgattak Budapest különböző helyszínein.

A különleges atmoszférájú, sci-fi elemekkel átszőtt drámai vígjáték egy magát kevésre tartó űrlény (Takács Zalán) és egy problémás egyetemista lány (Walters Lili) egyetlen éjszakáját meséli el Budapesten, amely során életre szóló barátságot kötnek, és még az is kiderül, hogy elhagyni vagy megmenteni érdemes-e a Föld bolygót.

Az ígéretes fiatal rendező, Badits Ákos Boglárka című diplomafilmjével hívta fel magára a figyelmet. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott 2014-ben, generációja egyik legizgalmasabb képviselője, eddigi rövidfilmjeiben a műfaji filmek szabályait felhasználva épített sajátos és különös világot.

Az Űrpiknik forgatókönyvét a rendező Benedek Ágotával közösen jegyzi. A stáb ígéretes fiatal tehetségei között van Balázs István Balázs, az Európai Operatőri Szövetség IMAGO díjának idei nyertese (Casting), Tasnádi Zsófi látványtervező (Rossz versek, Jupiter holdja), Sinkovics Judit jelmeztervező (Testről és lélekről), Seres Bálint zeneszerző és Bacskai Brigitta vágó (Free Entry).

Az Űrpiknik a Proton Cinema gyártásában készül a Filmalap 81 millió forintos gyártási támogatásával, producerei Petrányi Viktória és Ligosztájeva Annamária - írja a Filmalap.

A film 2020-ban kerül a mozikba.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/82927/pics/lead_800x600.jpg
előzetes,Rövidzárlat,sci-fi,vígjáték,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?