Blogolj!

Brezsnyev bőrébe bújhat Gérard Depardieu

Leonyid Iljics Brezsnyev egykori szovjet államfőt és pártfőtitkárt alakíthatja Gérard Depardieu egy cseh-szlovák filmben.

A 70 éves francia filmsztár érdeklődést mutat az együttműködés iránt – közölte a dpa német hírügynökséggel Andrej Leca producer. Leca szeptemberben Párizsba utazik, hogy beszéljen Depardieu ügynökével. Szerződés egyelőre nem született. Depardieu 2013-ban igényelt orosz állampolgárságot.

Vlagyimir Putyin államfőtől személyesen vehette át orosz útlevelét azután, hogy hazájában, Franciaországban botrányba keveredett, mert nem kívánta megfizetni a francia kormány által a leggazdagabbakra kivetett adót, és belga adófizető lett - írja az MTI.

Leca Alexander Dubcek reformkommunista csehszlovák politikusról készít játékfilmet, amely 2021-ben, Dubcek születésének 100. évfordulója alkalmából kerül a mozikba. Brezsnyev fontos szerepet játszik a filmben – mondta Leca.

Leonyid Brezsnyev (1906-1982) nevéhez fűződik a Brezsnyev-doktrína, amely a korlátozott szuverenitás elvét jelentette: a Szovjetunió egyik külpolitikai alapelve, illetve geopolitikai elmélete volt, amely a szovjet szövetségi rendszer egyben tartása érdekében a szocialista országok szuverenitásának határait jelölte ki.

Leonyid Iljics Brezsnyev

Nem egyedül döntött, a tábornoki kar és különböző érdekcsoportok álltak mögötte. Azt akarjuk, hogy ez a film üzenet legyen a világnak és hidat építsen Nyugat és Kelet között

– mondta a producer.

A film középpontjában az 1968-as prágai tavasz eseményei állnak, amikor Brezsnyev szovjet tankokat küldött az Alexander Dubcek reformjai nyomán támadt tüntetések leverésére.

A film finanszírozása egyelőre nem biztosított, Leca szerint a költségek mintegy 11 millió euróra (3,6 milliárd forintra) rúgnak. Az Ąudská tvár (Emberi arc) című film forgatókönyvén Karol Hlavka szlovák író dolgozik, a rendező Lordan Zafranovic lesz – írta a Hollywood Reporter.

A producer azt mondta, hogy Dubceket is egy “globálisan ismert” színész fogja alakítani.

(Borító: en.rfi.fr, Fotó:origo.hu)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/82906/pics/lead_800x600.jpg
dráma,Gérard Depardieu,Rövidzárlat,történelmi
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?