Blogolj!

A láthatatlan ellenség - Kék Duna keringő

A Kék Duna keringőben Jancsó Budapest jelképeit, emblematikus helyszíneit ugyanolyan mesterien értelmezi át, mint korábbi filmjeiben a magyar tájat.

Ennek megfelelően a film témája is városi helyszínért kiáltott: rendszerváltás utáni nyertes párt vezetője harciasan üzen a láthatatlan ellenségnek, miszerint eltipor mindenkit, aki útjába áll. A privatizáció folyamatban van, az egykor állami tulajdon lévő gyárak teljesen tönkremennek. Az új miniszterelnök egy külföldre szakadt hazánkfiát próbál meggyőzni arról, hogy Magyarország kiváló befektetés. A biztonsági szolgálat, a mindenre felkészült testőrség vezetője sejti, hogy a politikus élete veszélyben van. Vannak akik kockára tennének mindent, hogy eltegyék láb alól. A feszültség egyre nő, a média mindenhol ott van, közben pedig még Cseh Tamás és Bereményi Géza is előadják a Kádár keringő című dalukat.

Mindezt pedig olyan kiváló színészi gárdával elénktárva, mint Cserhalmi György, Hollósi Frigyes, Madaras József, Bánsági Ildikó vagy Udvaros Dorottya.

Gyere és nézd meg a Kék Duna keringő című filmet az idei KŐFESZTEN, ahol még több film vár augusztus 10-én.

További információk a fesztivál Facebook oldalán és Instagramon.

(Borító: filmkultura.hu)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/81929/pics/lead_800x600.jpg
dráma,Fesztivál,Jancsó Miklós,Kék Duna keringő,Kőfeszt,mozi,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?