Blogolj!

Cseh Tamás ismeretlen arca – Nyom nélkül

Az 1982-es Nyom nélkül egy kitűnő film, ennek ellenére nem kapott akkora hangsúlyt, mint mondjuk „testvére” a Dögkeselyű. Ez sajnálatos, ám megvan az oka, de egy biztos, kihagyni nem érdemes.

A krimi műfajának egy igazán tisztességes darabja, amit Fábry Péter írt és rendezett, de ami leginkább kuriózummá teszi a Nyom nélkült, hogy ebben a filmben maga Cseh Tamás a főszereplő. Ennyire nagy és komoly szerepben ezelőtt és ezután sem láttuk vásznon, sem képernyőn. A film bár sokszor próbára teszi a nézőt, nem lehet szó nélkül elmenni Cseh Tamás, Eperjes Károly, Bezerédi Zoltán, Székely B. Miklós és Bajor Imre (!) alakítása mellett, ahogy az is fontos, hogy a film szépen reflektál a maga korára, képet adva a nyolcvanas évek Magyarországáról.

A történet szerint Buksi, a csempész (Székely B. Miklós) találkozik az értelmiségi Péterrel (Cseh Tamás), akit már régóta foglalkoztat a tökéletes, nyom nélküli bűntény gondolata. A csempész rábeszéli, hogy dolgozzanak együtt: Péter kiterveli az akciót, Buksi haverjai pedig végrehajtják. Nyom nélkül. 

A Nyom nélkül kissé méltatlanul elfeledett darab, talán azért, mert Cseh Tamás itt most nem a megszokott, „csehtamásos” szerepében látható, ám ettől viszont izgalmassá is teszi a filmet, arról nem is beszélve, hogy maga a krimi műfaja is megalapozza a megfelelő hangulatot.

Nézd meg a Nyom nélkül című filmet az idei KŐFESZTEN, ahol még több film vár augusztus 9-én.

További információk a fesztivál Facebook oldalán és Instagramon.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/81745/pics/lead_800x600.jpg
Cseh Tamás,Kőfeszt,krimi,Nyom nélkül,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?