Blogolj!

A romantikus lélek ketrece – Ékezet

Újabb alkotás a Kardos testvérektől, de ezúttal a Hajdúkat és az Alföldet maguk mögött hagyva teljesen más műfaj és más történet mutatkozik be az 1977-es Ékezettel.

A bevált recept ugyanaz, pontosabban a stáb magja: Kardos István forgatókönyvíró, Kardos Ferenc rendező és Szörényi Levente zenéje máris megalapozzák a minőséget, arról nem is beszélve, hogy olyan színészek adják tudásukat és jelenlétüket az Ékezethez, mint a kor legnagyobb alakjai: Sinkovits Imre, Őze Lajos, Monori Lili és Szirtes Ádám, valamint „csupán” mellékszereplőként feltűnik Cseh Tamás és Huszárik Zoltán is.

Az Ékezet a hetvenes években oly jellemző zsánerben, a szatírában készült el, ami nem is csoda, hiszen a cenzúra akkoriban még nagyon erőteljesen jelen volt a filmiparban. A történet szerint Péter (Halmágyi Sándor), a fiatal népművelő nagy lelkesedéssel kezd dolgozni élete első munkahelyén. A munkában jól teljesít, így sok probléma nincs vele. Ezen kívül viszont az emberek magánéletét is szervezi, alakítja. Társkereső szolgálatként boronálja össze a párokat, a darust a rajzolólánnyal, az igazgatót (Sinkovits Imre) a titkárnővel, és próbál változtatni az emberek gondolkodásán. Jó érzékkel bánik kollégáival, akik megnyílnak előtte, elmesélik neki legbelsőbb titkaikat, vágyaikat is, és ő változtatni, javítani akar a dolgokon. De többen nem nézik jó szemmel, mikor a kultúrát teremtőerővé akarja formálni.

Nézd meg az Ékezet című filmet az idei KŐFESZTEN, ahol még több film vár augusztus 9-én.

További információk a fesztivál Facebook oldalán és Instagramon.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/81680/pics/lead_800x600.jpg
Ékezet,Kőfeszt,szatíra,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?