Blogolj!

Fülledt erotika és történelemi játszmák - Magánbűnök, közerkölcsök

Az 1976-ban bemutatott Magánbűnök, közerkölcsök című alkotás a Jancsó-életmű egy erőteljesen erotikus beütésekkel rendelkező darabja, olyannyira, hogy Olaszországban pornográfia vádjával egy időre még be is tiltották, Magyarországon pedig csak az 1980-as évek végén kerülhetett sor a premierre. 

Az Olaszországban forgatott mű történet szerint Mayerlingi barátai körébe visszavonulva kedvteléseinek él Rudolf trónörökös. Gúnyt űz a nemzeti himnuszból és apjából, Ferenc József császárból. Az uralkodótól kapott levélre fittyet hányva orgiát rendez a hercegi testvérpárral. A dajka varázsporaitól bódult, minden gátlástól és kötöttségtől megszabadult társaság Rudolfnak és Marynek mint császári párnak hódol. Újabb levél jön a császártól, amelyet széttépnek, majd Rudolf mindenkit szélnek ereszt, és legszűkebb környezetével eljátssza az utolsó társasjátékot...

Rudolf trónörökös és Vecsera Mária rejtélyes közös halálának közkedvelt (és többször megfilmesített) témája, Jancsó Miklós akkori értelmezésében olyan szereplőkkel, mint Balázsovits Lajos, Teresa Ann Savoy, Pamela Villoresi vagy Franco Branciaroli. A filmet a cannes-i filmfesztiválon is bemutatták.

Nézd meg a Magánbűnök, közerkölcsök című filmet az idei KŐFESZTEN, ahol még több film vár augusztus 9-én.

További információk a fesztivál Facebook oldalán és Instagramon.

(Borító: mafab.hu)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/76117/pics/lead_800x600.jpg
Fesztivál,Kőfeszt,Magánbűnök, közerkölcsök,mozi,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?