Blogolj!

Magyar történelmi film is versenybe száll a palicsi filmfesztivál fődíjáért

Bergendy Péter Trezor című alkotása is a versenyfilmek között van.

A július 20. és 26. között rendezett palicsi filmfesztiválon szerepel Bergendy ’56-os történelmi thrillere, amit július 24-én láthat a közönség a szabad ég alatt található óriáskivetítőn.

A történet valós eseményeken alapul, azt mutatja be, hogyan bízza rá a rendőrség egy hajdani bankrablóra a Belügyminisztérium széfjének feltörését, miután a forradalmi zűrzavarban eltűnnek annak kulcsai.

A versenyprogramban tizenkét film szerepel, közülük hármat versenyen kívül mutatnak be, a maradék kilencnek ítéli oda az öttagú zsűri a fesztivál legfontosabb elismeréseit, a legjobb filmnek járó Arany Torony-díjat, a legjobb rendezőnek járó Palicsi Tornyot és a zsűri különdíját, emellett a közönség is szavazhat a legjobbnak vélt alkotásra.

A palicsi filmfesztiválon tizenkét magyar filmet mutatnak be. A magyar filmek válogatásának keretében lesz látható többek között Reisz Gábor Rossz versek című filmje is, bemutatják a szabadkai közönségnek Sándor Pál Vándorszínészek című alkotását, Elek Judit És a halottak újra énekelnek című koncertfilmjét, Pálfi György Az Úr hangja című nagyjátékfilmjét, valamint Sipos József Bartók című dokumentumfilmje is bekerült a válogatásba.

 A palicsi filmfesztivált július 20-án Pedro Almodóvar spanyol rendező legújabb filmje, az önéletrajzi ihletésű Fájdalom és dicsőség nyitja meg.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/76063/pics/lead_800x600.jpg
Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?