Blogolj!

A múltat nem lehet elszigetelni a jelentől - Nyár a hegyen

1967. november 16-án mutatták be Bacsó Péter Nyár a hegyen című filmjét, amelynek az egyik érdekessége, hogy két fontos betétdalát is az akkor huszonnégy éves Cseh Tamás szerezte.

A Nyár a hegyen - Bacsó korai filmjeihez hasonlóan - a fiatalokról szól középpontjában pedig Komora, a fiatal festő és barátai, Szabó doktor és Mari, a tanárnő állnak, akik művésztelepet szeretnének létrehozni egy badacsonyi kőbányánál, ezért megveszik a régi internáló tábor barakkjait. Majd jön a bonyodalom: Sári, Mari tanítványa meghívja a társaságot egy vitorlás kirándulásra, ahol gyorsan kiderül, hogy a fiatal lány apja, Veszeli a tábor parancsnoka volt egykor, Szabó doktor pedig a foglya.

Természetesen több díjjal is méltatták a filmet, melynek sikereihez Cseh Tamás dalai is hozzájárultak:  a Magyar Filmkritikusok és a Magyar Játékfilmszemle szakmai zsűrije is egyaránt a legjobb operatőri díjjal tüntette ki az alkotást, valamint Acapulcóban a kritikusoktól az Ezüst Istennő díjat, és Mensáros László a legjobb férfialakítás díját is megkapta, San Sebastianban pedig forgatókönyv- és ifjúsági díjat kapott.

Nézd meg a Nyár a hegyen című filmet az idei KŐFESZTEN, ahol több film is vár augusztus 8-án.

További információk a fesztivál Facebook oldalán és Instagramon.

(Borító: port.hu)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/75980/pics/lead_800x600.jpg
Cseh Tamás,Fesztivál,Kőfeszt,mozi,Nyár a hegyen,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?