Blogolj!

Sophia Loren a fia filmjében játszik főszerepet

Sophia Loren és a fia, Edoardo Ponti

Újra egy komoly főszerepben tündökölhet a 84 éves olasz filmdíva: Sophia Loren ezúttal fia, Edoardo Ponti új filmjében, az Előttem az élet című regény filmadaptációjában mutathatja meg tehetségét.

Romain Gary litván származású francia regényíró Émile Ajar álnéven írta 1975-ben az Előttem az élet című világhírű regényét. A műből 1978-ban Simone Signoret főszereplésével Moshe Mizrahi forgatott filmet, amely Oscar-díjat kapott az idegen nyelvű filmek mezőnyében.

Ponti feldolgozása a Palomar római produkciós cég gyártásában készül. A forgatás napokon belül kezdődik Pugliában – számolt be róla az olasz média. A 84 éves Sophia Loren a történet főhősét, Rosa mamát alakítja. A Pigalle-on élő egykori zsidó prostituált túlélte Auschwitzot, és megöregedve a kurtizánok gyermekeit gondozza pótanyaként.

Sophia Loren a A női lélek fájdalmai c. filmben

Nem ez lesz az első alkalom, hogy Lorent a fia rendezésében láthatjuk: 2002-ben A női lélek fájdalmai című lélektani drámában, ahol Klaus Maria Brandauer és Gerard Depardieu voltak az olasz díva partnerei, 2014-ben pedig Ponti Emberi hang című, Jean Cocteau-darabjából készült kisjátékfilmjében is szerepelt a Loren.

(Borító: napoli.repubblica.it)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/74150/pics/lead_800x600.jpg
adaptáció,dráma,Rövidzárlat,Sophia Loren
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?