Blogolj!

Nem attól leszel jó színész, hogy meghízol

Mads Mikkelsen legújabb filmje, a Sarkvidék múlt hét óta fut a mozikban, aminek egy éve volt premierje Cannes-ban. Akkoriban arról cikkeztek a legtöbbet, hogy a színésznek mennyit kellett lefogynia a szerep kedvéért, de szerinte a színészet korántsem itt kezdődik.

Olyan filmekkel futott be Európában, mint az Ádám almái, Zöld hentesek, Egy veszedelmes viszony vagy a Vadászat. Pár évvel ezelőtt a tengerentúlon is felfigyeltek tehetségére, és egyből a Hannibal című sorozat címszerepét, a Doctor Strange és a Casino Royale főgonoszát is eljátszhatta.

Most visszatért egy lassabb tempójú sztorihoz, egy igazi túlélőfilmhez, aminek kapcsán az Indexnek sikerült őt telefonon elérni. Az interjúból kiderült, hogy

  • Bár mindenki a forgatás körülményeinek nehézségeiről ír, Mikkelsen mindig ugyanúgy készül fel egy munkára, az a fontos, hogy az adott karakter honnan hová akar eljutni szellemileg és lelkileg.
  • Mikkelsennek a történet mondanivalója és a szórakoztatás a lényeg, ezért vállal be ugyanúgy blockbustereket és a művészfilmeket is.
  • Szerinte a testi átalakulás - a hízás/fogyás, hónapokig az adott karakterként élni -, azaz a method acting túl van értékelve, és az újságírók imádják, de félreértelmezik ezt a színészi technikát.
  • Nem attól lesz valaki jó színész, hogy mondjuk egy buszban lakik heteket, vagy megnöveszti a szakállát. Ezek ugyanolyan fontos dolgok, mint a színészet, de nem egyenlő a kettő.
  • Mikkelsen rendszeresen ellop valamit a forgatásokról, de már akkora szokássá vált ez nála, hogy nem is emlékszik, hogy mit nyúlt le.
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/72425/pics/lead_800x600.jpg
Mads Mikkelsen,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?