Blogolj!

Cannes: Elle Fanning és Jorgosz Lanthimosz is a zsűriben

Teljes a  hamarosan kezdődő cannes-i filmfesztivál zsűrije.  

Az Alejandro Inárritu vezette zsűriben Fanning és Lanthimos mellett az Oscar-díjas Pawel Pawlikowski, lengyel rendező, Kelly Reichardt, az Egyes nők rendezője, az olasz Alice Rohrwacher, akit korábban a Csodák és A szent és a farkasok című filmjeiért is díjaztak Cannes-ban, valamint Robin Campillo francia rendező vesz részt. A kilencfős zsűribe Enki Bilal francia forgatókönyvíró-rendezőt és Maimouna N'Diaye afrikai színésznőt is meghívták.

A zsűri

A cannes-i mustra nemzetközi versenyprogramjában mások mellett Pedro Almodóvar,  Terrence Malik filmjét is bemutatják. Jim Jarmusch legfrissebb munkája, a Tilda Swinton, Bill Murray és Selena Gomez főszereplésével forgatott The Dead Don't Die ugyancsak szerepel a versenyben, és egyúttal a fesztivál nyitófilmjeként vetítik.

Jim Jarmusch zombifilmjével nyit a 72. cannes-i filmfesztivál

A szervezők közlése szerint az amerikai független filmek egyik mesterének, Jim Jarmuschnak a The Dead Don't Die című zombifilmjével veszi kezdetét május 14-én a 72. cannes-i fesztivál. A sztárokat felvonultató horrorkomédiát a hivatalos versenyprogram első alkotásaként mutatják be a Croisette-en a rendező és a főszereplők jelenlétében.

A 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált május 14. és 25. között rendezik meg.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/72150/pics/lead_800x600.jpg
Cannes,Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?