Blogolj!

Magyar Filmdíj – A Rossz versek lett a legjobb film

A legjobb játékfilm díját elnyert Rossz versek stábja a 4. Magyar Filmdíj gálán a Vígszínházban 2019. április 28-án. Balról a legjobb rendezőnek járó díjjal kitüntetett Reisz Gábor. MTI/Mónus Márton

A szombat esti tévés díjátadó gála után vasárnap a moziforgalmazású alkotásoké volt a főszerep. A Magyar Filmdíjakat összesen 19 kategóriában osztották ki a Vígszínházban.

Az Aranyélet tarolt a Magyar Filmhéten

Szombat este átadták a televíziós forgalmazású alkotásoknak járó Magyar Filmdíjakat. Az Aranyélet mindent vitt, a Trezor pedig a legjobb film lett. Az 5. Magyar Filmhéten az akadémia tagjai titkos szavazással döntöttek a 45 díj odaítéléséről, ahol most első alkalommal a sorozatokat is díjazták.

A legjobb játékfilm díját a Rossz versek kapta, így nem is volt meglepő, hogy annak rendezője, Reisz Gábor egy legjobb rendezői díjat is bezsebelhet az este során. A legjobb női főszereplő Szamosi Zsófia (Egy nap) lett, a legjobb férfi főszereplő Magyar Filmdíját Hegedűs D. Géza (A hentes, a kurva és a félszemű) kapta.

Az Egy nap stábja megint örülhetett, ugyanis ez lett a legjobb első film, és a legjobb forgatókönyv is, amit Szilágyi Zsófia és Mán-Várhegyi Réka vehetett át. A legjobb egészestés animáció díját a Ruben Brandt, a gyűjtő nyerte, a közönségdíj győztese pedig Goda Krisztina filmje, a BÚÉK lett.

Főbb kategóriák további nyertesei:

Legjobb fényképezés: Erdélyi Mátyás (Napszállta)

Legjobb vágás: Tálas Zsófia (Rossz versek)

Legjobb zene: Melis László (Napszállta)

Legjobb férfi mellékszereplő: Nagy Zsolt (A hentes, a kurva és a félszemű)

Legjobb női mellékszereplő: Monori Lili (Rossz versek)

A Magyar Filmakadémia Egyesület tagjai az 5. Magyar Filmhéten bemutatott 21 nagyjátékfilm és 3 egészestés animációs film közül választották ki a Magyar Filmdíj jelöltjeit, majd a győzteseket.

A gálán Andy Vajna mellett megemlékeztek többek között az elmúlt évben elhunyt Kósa Ferenc és Kerényi Imre rendezőről; Szokolai Ottó, Székhelyi József, Tardy Balázs, Matus György, Spindler Béla, Kautzky József, Ádám Tamás, Uri István, Paudits Béla és Tahi Tóth László színészekről; Koós János színész-énekesről, valamint Baló György és Aczél Endre televíziós szerkesztőkről is.

 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/72074/pics/lead_800x600.jpg
díj,Magyar Filmhét,Rossz versek,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?