Blogolj!

Roman Polanski beperli a Filmakadémiát

Roman Polanskit még tavaly zárta ki köreiből az Akadémia. A rendező vissza akarja kapni tagságát és perel.

A szexuális erőszakkal vádolt rendezőt a Weinstein és MeToo-botrány csúcsán rúgták ki a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémiából (AMPAS) Bill Cosby-val együtt, akkor ő fellebbezett a döntés ellen, viszont januárban azt elutasították.

Bill Cosbyt és Roman Polanskit is kizárta az amerikai filmakadémia

Kizárta soraiból Bill Cosby komikust és Roman Polanski rendezőt az amerikai filmakadémia, amiért megsértették a szervezet magatartási kódexét. Az Amerikai Filmakadémia eddigi fennállása óta mindössze 4 tagjától volt kénytelen búcsút venni.

Az Oscar-díjas Polanski ügyvédei pénteken nyújtották be a kérelmet a Los Angeles-i legfelsőbb bíróságon, hogy a rendező újra az AMPAS tagja lehessen.

Az ötoldalas beadványban arra hivatkoznak, hogy az Akadémia megsértette a kaliforniai törvényt, miután nem adott lehetőséget a rendezőnek a védekezésre. Az Akadémia rövid nyilatkozattal válaszolt: „Polanski úr kiutasítására irányuló eljárások tisztességesek és ésszerűek. Az Akadémia a döntése mellett továbbra is kiáll.”

Polanski 1977-ben megerőszakolt egy 13 éves lányt, ami miatt elfogatóparancs van érvényben ellene, emiatt több mint 40 éve nem lépett be az Egyesült Államok területére.

(borító: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/71780/pics/lead_800x600.jpg
Roman Polanski,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?