Blogolj!

Gimisek készítettek színpadi darabot az első Alien-moziból

Kinek kell ide Ridley Scott és a nagy hollywoodi filmbiznisz, miközben gimisek egy rohadt menő darabot csinálnak szinte fillérekből?

Felkerült a netre pár rövid részlet abból az előadásból, amit a New Jersey állambeli North Bergen gimnázium diákjai adtak elő. Az előadás pedig nem egy szokásos bénácska, kissé unalmas darab lett, hanem egy profi és vagány cucc, ami nem mellesleg a negyven éves Alien-film feldolgozása.

A pláne pedig az, hogy minden részletet a suli diákjai csináltak újrahasznosított hulladékokból, kezdve a kellékekkel, a díszleteken át, természetesen a jelmezekig. Nem is csoda, hogy egy teljes évig készültek a nagy előadásra, de a végeredményt nézve, teljesen megérte:

Bár a darabot eredetileg csak kétszer játszották volna, a siker hatására North Bergen polgármestere felajánlotta, hogy finanszírozza a további előadásokat.

Nem csoda, hogy a felvételek nagyon hamar terjedni kezdtek a világhálón, így ismert emberekhez is eljutott. Elijah Wood például a jelmezekért és a díszletért van oda, Paul Scheer, az Alelnök-sorozat szereplője több Twitter-bejegyzést is megosztott követőivel az előadásról, és felvetette, hogy a középiskolásoknak a Broadwayn is elő kellene adniuk a darabot. Az előadáshoz New Jersey kormányzója, Phil Murphy szintén gratulált a közösségi médián, A nyolcadik utas: a Halál hivatalos Twitter-oldala ugyancsak megdicsérte egy bejegyzésben a diákok munkáját.

Címkék: Vegyes vágott
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/70740/pics/lead_800x600.jpg
Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?