Blogolj!

Mindenki más is lehetett volna Neo, azután jött csak Keanu Reeves

Hosszú út vezetett odáig, míg kialakult a patent színészgárda a most húsz éves Mátrixhoz, és igen meglepő nevek is felmerültek az előkészítés során.

Példának okáért a főhős Neo szerepére olyannyira nem találtak megfelelő arcot, hogy a producerek még arra is hajlandóak lettek volna, hogy átírják a karaktert nővé, csak hogy történjen már valami. A lényeg az volt, hogy nagy név legyen az illető, mivel a Wachowski testvérek még nem voltak befutott rendezők, így kellett valami (valaki), ami bevonzza a nézőket a moziba.

Elsőként Brad Pittet kérték fel a szerepre, de akkoriban végzett a Hét év Tibetben forgatásával, és túlságosan kimerültnek érezte magát egy ekkora produkcióhoz. Majd szóba jött Leonardo DiCaprio, és igent is mondott a dologra, aztán többszöri megbeszélés után úgy döntött, mégis nemet mond, mert a Titanic után nem akart megint egy CGI-től hemzsegő filmben szerepelni. Akkor jött az ötlet, hogy akkor nincs más hátra, mint Neo legyen nő.

A film producere, Lorenzo Bonaventura még régről ismerte Sandra Bullockot, így neki ajánlották fel a szerepet és bár azt visszautasította, Trinity megformálására is igen esélyes volt, de végül abból sem lett semmi. Bullock erről még 2009-ben beszélt, és elmondta, hogy azóta is megbánta, hogy nem bújt Trinity bőrébe.

Sokadik próbálkozásra Will Smith is szóba került Neonak, viszont akkor Morpheus szerepére egy fehér színészt kellett volna választani, aki akár lehetett volna Val Kilmer, Michael Douglas vagy Arnold Schwarzenegger is. Aztán nagy nehezen képe került Keanu Reeves, akinek annyira nem örült a stúdió, mert nem volt akkora név, végül rábólintottak, amikor kiderült, hogy benne van a buliban Laurence Fishburne, Hugo Weaving és Carrie-Anne Moss is.

Címkék: Vegyes vágott
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/70733/pics/lead_800x600.jpg
Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?