Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:30 M5
hirdetés
Blogolj!

Rasszista kijelentések miatt feljelentették Brigitte Bardot

Nem ez az első alkalom, hogy az egykori szexszimbólum bíróság elé kerül rasszista kirohanásai miatt, ezúttal a Franciaországhoz tartozó indiai-óceáni sziget, Réunion lakosságát illette sértő kijelentésekkel az állatok állítólagos ottani bántalmazása miatt.

A sziget prefektusának írt levelében a színésznő, - aki már egy jó ideje állatvédő aktivista - "degeneráltnak" nevezte Réunion lakosságát, amely szerinte "a vademberek génjeit őrzi magában", és "barbár módon" bánik az állatokkal. Felemlegeti a "démoni" sziget állítólagos kannibál múltját is.

Az állatvédők szerint ugyanis a Madagaszkártól keletre fekvő szigeten megszokott az állatok bántalmazása, és egyes vallási szertartásokban eltűrik az állatáldozatot.

Ezek után nem túl meglepő, hogy a 84 éves egykori filmcsillag szavai óriási felháborodást váltottak ki a szigeten, amelynek első embere, Amaury de Saint-Quentin közölte, hogy feljelenti Bardot fajgyűlöletet szító kijelentések miatt.

A francia tengerentúli területek minisztere, Annick Girardin kijelentette, hogy eszmecserében nincs helye a rasszizmusnak, és maga is csatlakozik a prefektus bírósági keresetéhez. Két jelentős francia antirasszista civil szervezet is feljelentést helyezett kilátásba.

Brigitte Bardot 1997 óta már öt alkalommal marasztalta el bíróság rasszista megnyilvánulásai miatt, azok főleg a franciaországi muszlimok ellen irányultak.

(Borító: rtl.fr)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/70561/pics/lead_800x600.jpg
bíróság,Brigitte Bardot,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?