Blogolj!

A Béres Csepp feltalálójáról indul filmsorozat a Duna Televízión

Szombattól bárki betekintést nyerhet Béres József (1920-2006) élettörténetébe, ugyanis Cseppben az élet címmel új sorozatot indít a Duna Televízión.

A szombat esténként 20 óra 30 perctől látható filmsorozat négy része mintegy tíz évet ölel fel a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig, a Béres Csepp megalkotójának drámai életszakaszára összpontosítva - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája.

A sorozat a kutató hatalommal vívott, megalkuvást nem tűrő harcának bemutatása mellett objektív látleletet is nyújt a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról. A tájékoztató idézi Gyöngyössy Bence rendezőt, aki elmondta, hogy a fordulatokban gazdag, izgalmas sorozat Béres József drámai életútját, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét mutatja be.

Sorozat készül a Béres Csepp feltalálójáról

Id. dr. Béres József életét már számos könyv, dokumentumfilm és színdarab is feldolgozta, azonban most először készül róla televíziós sorozat. A négy részes széria Cseppben az élet címen fog futni, az MTVA és Projekt Film égisze alatt. A filmsorozat forgatása a napokban már el is kezdődött, és jelenleg is zajlik.

Úgy érzem, hogy napjainkban különösen fontos, hogy felelevenítsük elkötelezettségét és azt a morális értékrendet, melyet a kutató ránk hagyott

- mondta. Hozzátette: a film a Béres Csepp megszületésének eseményeit követve objektív látleletet is nyújt az egykori szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról és intrikákról, a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról. Béres József szerepét Gáspár Tibor Jászai Mari-díjas színész alakítja, aki szerint a történet azért is aktuális, mert a kreatív elméknek vagy más utakat járóknak mindig is meg kell küzdeniük a hatalommal, a hivatallal vagy adott esetben a családdal.

Mindig harcolni kell az igazunkért, és így tette ezt Béres József is

- mondta a színész.

Gáspár Tibor mellett a sorozat főbb szerepeiben látható Huszárik Kata, Für Anikó, Lukács Sándor, Seress Zoltán, Trokán Péter, Hatházi András, Székely B. Miklós, Bede-Fazekas Szabolcs és Trill Zsolt. A sorozat producere Kabay Barna.

A sorozat részei adás után visszanézhetők a MédiaKlikken.

(Borító: mediaklikk.hu)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/70437/pics/lead_800x600.jpg
életrajz,Rövidzárlat,Sorozat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?