Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 9 (kilenc), 21 (huszonegy), 22 (huszonkettő), 29 (huszonkilenc), 31 (harmincegy), 45 (negyvenöt). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 32 darab, nyereményük egyenként 435.200 forint; 4 találatos szelvény 1.958 darab, nyereményük egyenként 7.115 forint; 3 találatos szelvény 34.816 darab, nyereményük egyenként 1.825 forint.
Blogolj!

Idén is megünnepeljük a magyar filmeket

A magyar film napját tavaly tartották meg először, de a kezdeményezés tovább folytatódik, így a főszereplő idén is a hazai mozgóképgyártás lesz április 30-án.

A dátum nem véletlen, hiszen az első magyar film, A táncz bemutatója 1901 április 30-án volt. Ennek apropóján szervezték meg tavaly az első A magyar film napját, így ezen a napon minden a magyar filmről, filmgyártásról szól.

A táncz

Több filmes szervezet, filmforgalmazó és országos mozihálózat részvételével vetítésekkel és más programokkal készülnek a szervezők, de emellett a Magyar Nemzeti Filmalap arra buzdítja a mozikat, forgalmazókat, iskolákat, könyvtárakat, hogy szervezzenek filmes programokat, játékokat, vagy akár vetítéseket, beszélgetéseket, találkozókat. Csatlakozni az eseményhez a filmalap honlapján lehet, ahol a kedvezményes feltételekkel vetíthető filmek listái már elérhetőek.

A magyarországi forgalmazók jelentős része már csatlakozott a kezdeményezéshez és közreműködésüknek köszönhetően kedvezményes feltételekkel kölcsönözhetők a legújabb magyar filmek. A mintegy 70 új mozifilmmel együtt a Magyar Nemzeti Filmalap - Filmarchívum 61 felújított és digitalizált klasszikust tartalmazó listát, továbbá népszerű rajzfilmekből 6 animációs filmcsokrot állított össze, amelyek ugyancsak jelentős kedvezménnyel vetíthetők április utolsó napján.

A 2018-ban hagyományteremtő céllal indított A magyar film napja eseményhez országszerte több mint 100 szervezet csatlakozott, és végül mintegy 50 helyszínen voltak magyar filmes programok mozikban, filmklubokban, iskolákban, könyvtárakban, művelődési házakban Budapesten, a nagyvárosokban és a kisebb településeken egyaránt.

 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/70101/pics/lead_800x600.jpg
magyar film napja,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?